128 uur in een week, net niet genoeg

128 uur in een week, net niet genoeg

Als je 40 uur per week werkt, weet jij dan waar die andere 128 uur die er in een week zitten, aan op gaan? Denk je ook vaak: zaten er maar een paar uurtjes extra in die 24 uur… Grote kans dat jij je nachtrust of andere kostbare uurtjes opsnoept aan je werk. Het kan ook anders…

Je wist het misschien al, maar gebrekkige nachtrust (1-2u minder dan wat je nodig hebt) kost de economie een stuk meer productiviteit dan al het ziekteverzuim bij elkaar. Als je 2 uur korter slaapt dan wat je nodig hebt (hieronder vind je wat een gezonde slaapduur is voor jou), geeft je dat hetzelfde effect als werken met 2E alcohol op!

Zoek je een oplossing voor dit probleem? Hier komt ie:

IS ER NIET!

Dat scheelt toch weer… het betreft hier namelijk een dilemma. En dilemma’s staan er om bekend dat ze zich niet laten oplossen als een kruiswoordpuzzel.

Als arts ben je namelijk NOOIT klaar met je roeping, wat anderen werk noemn, of wat je verder noch thuis wilde afkrijgen. En er zitten niet meer dan 168 uren in een week.

Daarom loont het de moeite om elke dag als je naar het werk gaat, een of twee dingen in je hoofd te prenten die je af kunt krijgen.

Kies liefst iets wat overzichtelijk is. En wat leuk is om te doen. De rotklussen laat je het liefst nog even liggen. Waarom? Omdat je daar zo min mogelijk tijd aan wil besteden en het blijkt dat deze taken toch wel afkomen. Er zijn topondernemers die rotklussen liefst delegeren of als dat niet kan, ze last-minute uitvoeren om er zo min mogelijk low-quality tijd aan te besteden.

En daarna zorg je dat je voldoende slaap krijgt. Wat is voldoende? Slaapwetenschappers zeggen dat je weet wanneer je genoeg hebt geslapen….na 1-2 weken vakantie. Een gemiddeld nachtrust is dan representatief voor wat jij s nachts nodig hebt. En als je denkt dat jij een van die 10% van de mensen bent die maar met een paar uurtjes slaap per nacht door kan: helaas dat denkt 50% van de populatie, terwijl dit dus iets lager ligt.

Succes en welterusten!

 

 

 

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.