Als ik later groot ben…

Hans Rode Voor Medici

Als ik later groot ben…

Als klein kereltje wilde ik later acteur of piloot worden, en ook dokter. Ik koos met mijn hoofd, dus werd ik arts.

Maar mijn hart wilde steeds iets anders: acteren, rondvliegen in een pruttelend propellorvliegtuigje boven de Afrikaanse savanne. Daarom probeerde ik het artsenwerk te combineren met die twee dingen die mijn hart wilde. Ik ging in Afrika werken en een vliegersopleiding volgen. Ik werd psychiater zodat ik me de hele dag in andere mensen en hun rol in het leven kon inleven. Maar daar ging heel wat onzekerheid en gepuzzel aan vooraf.

Nog steeds blijf ik op zoek naar een optimale combinatie tussen mijn droombanen als arts. Vaak vraag ik hulp bij het vinden van nieuwe wegen.

Worstel jij met je toekomst als arts en hoe je je leven daarom heen kunt invullen? Vraag hulp of bespreek het met je maatjes. Binnenkort maak ik online programma dat je helpt je weg te vinden in je artsencarrière. Inclusief op- en afritten om uitstapjes te kunnen maken en toch je koers niet te verliezen op de medische snelweg.

Talent in Care helpt daar ook bij, ze organiseren van alles rondom het werken als arts-assistent, ze interviewden me laatst, kijk maar: https://www.talent-care.nl/arts/onze-verhalen/psychiater-hans-rode-jonge-artsen-hechten-minder-aan-hun-identiteit-als-arts

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.