Het is Ernst

Het is Ernst - Voormedici

Het is Ernst

He Hans! Het is Ernst. Je weet wel, minister van VWS. Je moeder vroeg of ik je even wilde bellen, dus dat doe ik natuurlijk gelijk. Ze had het er over dat je druk bezig bent met een soort start-up om de gezondheidszorg weer een beetje te reanimeren. Tja, ik snap het wel, we hebben het natuurlijk een beetje verkloot de laatste jaren, of eigenlijk al wat langer. Die marktwerking en dat Zorgakkoord waren eigenlijk een truuk om de boel een beetje beheersbaar te houden en te bezuinigen, dat weet iedereen wel. Marktwerking in de zorg…. pffff, dat werkt natuurlijk niet maar ja, geef dat maar eens toe in deze tijden. Voor je het weet moet je excuses maken voor iets waar je niets mee te maken hebt.

Ik werk niet meer als arts sinds ik in 2019 mijn BIG registratie heb laten verlopen, maar ik begrijp natuurlijk al een tijdje dat de zorgverzekeraars het werk voor artsen zuur en zunig maken. En die burnouts, daar moeten we ook nog wat mee. Ik weet niet of ik zelf weer terug de witte jas in zou willen trouwens, ik denk meer aan zo’n blauwe stofjas voor alle administratieve BS die we over ons hebben laten uitstorten. Of een badjas voor bij een van je saunaworkshops. Je hoeft toch niet echt in je nakende niksie toch?

Ik ben nu nog even bezig met een paar andere dingen, zoals de sluiting van het hartcentrum in Groningen en een nieuwe pandemiewet, maar daarna beloof ik dat ik de zorg in Nederland weer nieuw leven in ga blazen.

Jouw boek ligt trouwens nog bij mijn vrouw en 4 zoons op het nachtkastje. Ik was zelf begonnen in je luisterboekversie, maar viel steeds in slaap voor ik het eerste hoofdstuk uit had. Je heb een heerlijk rustgevende en troostende stem Hans. Dat wel. Een paar medewerkers op ons departement hebben het al wel uit en vonden het erg herkenbaar. En zo praktisch. Heel apart. Ze hadden het ook over een recept voor gezondere artsen en patiënten voor bestuurders. Zou je mij eens een beste winterdosis kunnen voorschrijven Hans? Dat is namelijk een van de weinige dingen die ik niet meer mag als minister. Ik kan jullie wel de wet voorschrijven, maar een recepje zit er niet meer in.

Ik heb mijn collega’s hier op het ministerie alvast naar je Warme Wellness Winterdinges gestuurd, of hoe ze ook mogen heten. Is er ook een badkledingdag die ze kunnen koppelen aan je training? Ze geven zich namelijk niet zo graag bloot, weet je.

Ik heb je een uitnodiging gestuurd om in 2024 met onze staatssecretaris een afspraak te maken en je plannen eens tegen het licht te houden. Wel via Zoom hè, je weet nooit wat er dan weer heerst. Ik hou het even kort, want de schaatsen moeten nog uit het vet, ga jij morgen ook de baan op? Op de Utrechtse Heuvelrug ligt er ook vaak al vroeg in de winter een baantje klaar toch?

Tot dan en gefeliciteerd met de accreditatie voor je WWWorkshops die je al binnen hebt.

groeten aan je lezers,
E.

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.