Telefoonnummer

085 8786748

E-mail Address

info@voormedici.nl

Wie is Hans Rode

Over Hans Rode

Dokteren kan óók anders! Ik ben een liefhebber van het leven en zijpaadjes in mijn medische carrière. Ik heb aan de lijve ondervonden hoe uitdagend ons vak kan zijn als je zelf een kwetsbare mentale of fysieke gezondheid hebt, vanuit mijn persoonlijke ervaringen maar ook vanuit de honderden artsen die ik begeleidde vanuit mijn werk voor de KMNG. Een gezonde en vrolijke werkhouding en -ondersteuning is niet alleen essentieel op jezelf op de been te houden, maar leveren ook gezondere en tevredener patiënten op. En dat heeft me, ondanks mijn eigen uitglijers, altijd overeind geholpen en gehouden. Ik heb een uitgesproken visie op het vak, waar meer zelfzorg, begrensde menselijkheid en meer relativeren onderdeel van uitmaken.

Hoe ik werk:

Een no BS (Bullsh*t) benadering: duidelijkheid staat voorop
Niet méér leren, maar ánders doen
Zelf ervaren wat goed past in plaats er over te denken en spreken
Simpel en snel op basis van effect
Ervaringsgericht, zonder huiswerk, met humor
Gebaseerd op wetenschap en onderzoek binnen Physician Health uit Noord Amerika

Ik werk ruim 20 jaar in de gezondheidszorg. Als medisch specialist heb ik duizenden artsen voorbij zien komen die hun eigen gezondheid niet op de eerste plaats zetten, waaronder ikzelf. Ik vind het bizar dat we jarenlang getraind worden om andermans gezondheid te verbeteren, terwijl we nergens goed leren hoe we goed voor ons zelf kunnen zorgen. Voor ik psychiater werd, was ik SEH-arts en werkte ik een aantal jaren in de tropen. Ik heb toen mijn eigen gezondheid op de laatste plaats gezet en af en toe behoorlijk wat zelf-gedokterd en daar de prijs voor betaald.

Ik ben zelf regelmatig patiënt en weet hoe lastig deze rol voor mij en de arts tegenover me kan zijn. Sinds 2011 werk ik veel met artsen die zelf ziek zijn geworden, het werk niet goed meer kunnen volhouden of allebei. Het is soms heel moeilijk om hardnekkige patronen in ons werk en leven te veranderen.

Daarom geef ik tips, trainingen en workshops voor artsen en hun medisch leiders of naasten om je weer met plezier aan het werk en thuis te zien. Daarmee blijf je stevig in het zadel zitten of stap je juist wat meer uit het vak en krijg je weer een leven naast je leven als arts. Geneeskunde is Topsport en daarom heb je meer nodig dan een witte jas om fit te blijven

Ik kan je ondersteunen in crisistijd, je performance verbeteren of - als je bestuurder bent -jullie organisatie zo helpen inrichten dat jullie hulpverleners niet alleen topzorg en -inspanningen leveren, maar dit ook lang volhouden.

Tijdens de COVID19 crisis ben ik ook beschikbaar voor individuele support aan medisch specialisten, A(N)IOS of hun leiders/werkgevers.

Testimonials

Deze bedrijven en instellingen huurden mij in of schreven over mij