Wat Topsporters weten en waar artsen niets mee doen

Wat Topsporters weten en waar artsen niets mee doen

Topsporters weten twee dingen zeker: ze moeten alles geven om succesvol te zijn en er komt na hun 30e zeker een eind aan hun sportcarrière. Ben jij een arts die tot je pensioen hetzelfde artsenwerk wilt doen? Vandaag gaf ik workshops aan een UMC in het zuiden van het land. Supergemotiveerde specialisten (in opleiding), niets mis mee. Maar in de soms monomane motieven sluipt gevaar! Als je het artsenvak als passie of roeping ziet, is het lastig afstand te nemen. Moeilijk ook om zaken te relativeren. Veel artsen hebben daar extreme risicovolle afleiding, drank of drugs voor nodig en dat is niet gezond. De kans op burn-out, psychiatrische stoornissen en suïcide nemen hierdoor toe. Dit kun je voorkomen!

Hieronder vind je 3 goede redenen om een sidekick naast je medische leven te hebben. Misschien ben je daar nu nog helemaal niet aan toe en denk je: ik wil maar een ding: arts/medisch specialist worden. maar als je 10-15 jaar in het vak zit, hoor ik bij veel collega deze vraag opdoemen:

Is dit alles??

of

Is dit alles wat ik kan??

Natuurlijk is je vak niet het enige wat je kunt. Soms zijn de hobby’s en interesses die je vanaf jongs af aan hebt gekoesterd verwaterd.

Door het drukke artsen-/promotie-/gezins-/mantelzorgleven zijn ze verdampt. Of heb je inmiddels behoefte aan hele andere vrijetijdsbestedingen.

Veel topsporters richten zich op tijd op een vervolg carrière. Daarom ontwikkelen ze een sidekick. Dit kan voor jou ook voordelen hebben:

  1. het geeft energie en is relativerend: het helpt je verder te ontwikkelen dan je medische neus lang is
  2. mocht je ooit iets anders moeten of willen doen dan waarvoor je bent opgeleid, dan heb je een goeie aanwijzing waar je dit kunt zoeken
  3. Het is beter voor je patiënten: JIJ word er gelukkiger van en dit is bewezen gezondmakender voor de mensen waar jij weer voor zorgt!

Begin dus op tijd met een sidekick door jou op de been en in het zadel houdt.

Het kan even duren voor je dit gevonden hebt. Daarom schrijf ik in mijn volgende artikel over Finding tour bliss

Laat me weten als ik je ergens mee kan helpen!

Hans Rode

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.